Jak si vybrat kosmetickou tašku

Kosmetická taška, to přece není žádná věda, ne? :)

Pojďme se dnes podívat na to, co všechno může kosmetická taška nebo kosmetická etue umět. Faktory, které nejvíce ovlivňují výběr kosmetické tašky, jsou velikost a cena. Ale co ostatní vlastnosti?

Chcete-li si vybrat kosmetickou tašku přímo na míru, tak je důležité říct si, k jakým účelům ji budete využívat. Pro delší cestování nebo dovolené doporučujeme si vybrat objemově větší tašku, do které se vejde většina kosmetických přípravků – od šamponu až po opalovací krém. Velmi praktickou záležitostí se také staly sety kosmetických tašek, z nichž jedna je větší určená pro hygienické přípravky a druhá menší určená spíše pro doplňky typu krém na obličej, zubní pasta apod. Pro nošení v kabelce je vhodnější malá plochá kosmetická taška nebo kosmetické pouzdro, do nějž umístíte všechny každodenní nezbytnosti.

Další – podle nás klíčovou vlastností – je použitý materiál, jak vnější tak i vnitřní. Na trhu se v současné době nabízí kosmetické tašky hlavně polyesteru, nylonu a polyurethanu (PU). Všechny tyto materiály jsou odolné a dobře omyvatelné. Alternativou k polyesteru je pak mikrovlákno, které je odolnější vůči zatržení a na dotek má jemnější povrchovou strukturu. A samozřejmě je tu i bavlna nebo biobavlna a ta je určena pro všechny, kteří preferují přírodní materiály. U vnitřního materiálu se pak často používá nylon buď jednobarevný tón v tónu anebo se vzorem. Zipy mohou být kovové nebo nylonové, tady záleží na Vaší preferenci.

V každém případě platí – kosmetickou tašku nebo etui zatěžujte objemově přiměřeně, neboť v opačném případě dojde k vytržení buď švů, nebo zipu a taška tak pozbývá svoji funkčnost. 

A protože kosmetická taška je nezbytný doplněk za jakékoli situace, vyberte si u nás ze široké nabídky zde:

https://www.diva-nice.cz/kosmeticke-tasky/